L’escriptor ha obtingut el premi amb la novel·la ‘Yo, Julia’ on narra l’ascens de Julia Domna, “una de les cent emperadrius que va poder tindre Roma”. 

Santiago Posteguillo és l’autor de dues conegudes trilogies ambientades en l’època romana iniciada amb  Africanus, el hijo del cónsul, Las legiones maldites i La traición de Roma.
L’any 2011, Posteguillo va iniciar una nova trilogia amb  Los asesinos del emperador que va continuar amb el segon volum Circo máximo.

Santiago Posteguillo ha obtingut el Premio Planeta amb ‘Yo, Julia’ que ens recorda al clàssic ‘Jo Claudi’ de Robert Graves,.  L’obra de Posteguillo narra l’ascens fulgurant d’una dona en un món d’homes immersos en la lluita pel poder polític i que pensen que el lideratge només els pertany a ells. La protagonista Julia Domna és de les cent emperadrius que va poder tenir Roma, la més poderosa, mare dels Césars, els Exèrcits, maniobrarà hàbilment per aconseguir els seus objectius.

Santiago Posteguillo publicava ara fa 12 anys, ‘Africanus’, el primer dels tres títols que formarien una de les trilogies històriques de més èxit que continuaria amb ‘Las legiones malditas’ i ‘La traición de Roma’.

Les xifres parlen per si soles i la trilogia ha aconseguit arribar al milió d’exemplars venuts. La reedició de l’obra amb noves cobertes es veurà acompanyada d’una versió en audiollibre narrat per Raúl Llorens, habitual doblador d’actors com Orlando Bloom, Ben Affleck, Chris Evans o Ashton Kutcher. L’audiollibre també incorpora un pròleg inèdit enregistrat pel mateix Santiago Posteguillo.

Les notícies sobre ‘Africanus’ continuaran, segons ha destacat l’editorial Ediciones B amb una possible adaptació televisiva. De moment la productora Globalset ha aconseguit els drets audiovisuals de la trilogia i ja ha iniciat els primers contactes amb cadenes de televisió i productores internacionals.

Per Santiago Posteguillo, escriure la trilogia sobre Trajà ha estat una reivindicació perquè sempre ha considerat que la història no ha estat justa amb el seu llegat.
Marc Ulpi Trajà va néixer a Itàlica (Sevilla) i va ser el primer emperador nascut fora de Roma. Va destacar per la construcció de grans obres a Hispània i també per expandir l’Imperi fins al seu màxim històric, més enllà del Rin, del Danubi i de l’Eufrates.
Trajà va ser un emperador que va dedicar grans esforços a lluitar contra la corrupció de les classes dirigents romanes i per deixar clara la seva transparència, fins i tot publicava les despeses de la família imperial.

AYANTA BARILLI, FINALISTA DEL PREMI PLANETA

Ayanta Barilli, filla de l’escriptor Fernández Dragó ha estat la finalista amb la novel·la ‘Un mar violeta oscuro’. L’actriu i presentadora debuta amb la seva primera novel·la on ens ofereix una història de lluita, superació i supervivència de tres generacions de dones d’una mateixa família, a les quals una figura masculina despietada aboca a la bogeria, i on la narradora intenta comprendre el seu passat per reconciliar-se amb el present.

L’autora ha destcat que ‘De petita em van ensenyar a tenir com a escut un llibre i una ploma com a espasa”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here