El director de la col·lecció Serie Negra, Antonio Lozano, anuncia canvis en la col·lecció dedicada a la novel·la negra que publica l’editorial RBA i que compta amb una nòmina destacada d’autors del gènere.

A partir d’ara la col·lecció de sèrie negra no estarà circumscrita a la novel·la de lladres, sinó que oferirà altres gèneres com obres no ficció, com biografies o els anomenats ‘True Crime’, històries de crims reals.

Per Antonio Lozano, director de la col·lecció ‘existeix una maduresa entre el lector de novel·la negra que demana alguna cosa més perquè el mercat ha canviat molt en els darrers anys’
Assegura que ‘Quan vam decidir renovar la col·lecció vam estar d’acord en el fet que havíem d’oferir un extra i obrir-nos a nous gèneres’.

Entre les properes novetats la publicació al novembre de l’obra ‘I’ll Be Gone In The Dark’, una crònica dels esforços de la periodista Michelle McNamara per reobrir el cas mai resolt de la identitat d’un violador i assassí en sèrie que va aterroritzar Califòrnia a finals dels 70 i principis dels 80. Pròximament també publicaran un recorregut per les màfies russes (The Vory) i un estudi sobre les empremtes en l’obra de Dashiell Hammett de les seves experiències en l’agència de detectius Pinkerton.

Antonio Lozano, director de la col·lecció destaca que l’objectiu és publicar menys, uns dos o tres títols al mes, i ser més selectes ‘ la selecció acurada i el compromís amb la qualitat són més urgents que mai quan la massificació de títols està danyant seriosament al mercat’. Lozano assenyala que ‘No tota història que inclou a un mort és novel·la negra. No tots els escandinaus escriuen bona novel·la negra. No totes les fórmules i modes guanyen amb l’explotació continuada’

La Serie Negra continuarà apostant pels clàssics amb la publicació d’un recull a l’octubre de les quatre novel·les més destacades de Jim Thompson i continuarà publicant noves obres d’autors franquícia del segell com Philip KerrIan Rankin, Arnaldur IndridasonHarlan Coben i Benjamin Black.

Al novembre es presentarà ‘Chicago’, la primera novel·la en vint anys del dramaturg i guionista David Mamet, i després arribaran obres de Dean Koontz o Michael Koryta.
La col·lecció apostarà per nous talents com l’escandinava Stina Jackson i el nord-americà Will Medearis.

Finalment Lozano destaca coma objectius principals ‘El compromís de ser selectius, aplicar criteri, apostar per la qualitat, que cada títol tingui força per si mateix i no apuntar-se a les modes’.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here