0 Flares 0 Flares ×

El 26 de gener es donarà  a conèixer l’obra guanyadora de la nova edició del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, dotat amb 60.000 euros.

Enguany es presenten 46 obres tant de ficció (novel·les, narracions) com de no-ficció (assaigs, memòries, biografies, etc.) originals i inèdites.
El Jurat d’aquesta edició està format per Anne-Laure Aymeric (en representació de Belfond), Carles Casajuana, Pere Gimferrer, Gemma Lienas i Emili Rosales, que farà de secretari amb vot.

L’obra del Premi Ramon Llull s’editarà al març en català (Columna), i a més també en castellà (Planeta) i en francès (Belfond).

El Premi Ramón Llull el va rebre per primera vegada l’escriptor Joan Perucho amb la novel·la ‘Les aventures del cavaller Kosmas’ a l’any 1981.
Pere Gimferrer, Carme Riera, Terenci Moix, Baltasar Porcel, Care Santos, Víctor Amela, Alfred Bosch, Víctor Amela, Pilar Rahola, Najat El Hachmi, Sílvia Soler ha estat guardonats amb el Premi Ramon Llull.

L’any 2017, Pilar Rahola guanyava el premi Ramon Llull amb la novel·la ‘Rosa de Cendra’ on repreniala història de la família de la novel·la ‘Mariona’ i està ambientada durant els fets de la Setmana Tràgica a través de la família de l’Albert Corner, nét de la Mariona, i dels seus quatre fills.