0 Flares 0 Flares ×

Alguns mitjans havien publicat la notícia de l’escriptora bielorussa però la mateixa autora ha desmentit la notícia que ha resultar ser falsa.

La notícia ha corregut per la xarxa després que el diari Le Figaro publiques la informació arran d’un tuit de la nova ministra de cultura francesa Françoise Nyssen. El compte de la dirigent francesa ha resultat ser fals i ha estat la mateixa escriptora qui ha desmentit la notícia.

Laura Huerga editora de Raig Verd, editorial que publica en català les seves obres assegurava en un tuit ‘L’agent de Svetlana Aleksiévitx  ens confirma que ha parlat amb ella i que està bé’.

Guardonada amb el premi Nobel de Literatura 2015 és considerada la creadora del seu propi gènere literari, la “novel·la de veus”, amb la qual dóna veu als veïns i veïnes per explicar la història de l’antiga Unió Soviètica i dels actuals estats que van formar-ne part, des de la Segona Guerra Mundial fins avui dia.

Els seus llibres han estat traduïts a més de trenta idiomes, han estat la base per a una dotzena d’obres teatrals i s’han fet documentals de més de vint dels guions que ella ha escrit durant els darrers anys.