0 Flares 0 Flares ×

Robert Redford i Jane Fonda protagonitzen l’adaptació de la novel·la de Kent Haruf.

Jane Fonda Robert Redford netflix

Feia 29 anys que Robert Redford i Jane Fonda no compartien pel·lícula. Ara ho fan amb l’estrena de la l’adaptació de la novel·la ‘Nosaltres en la nit’ de Kent Haruf.

Netflix estrenarà la pel·lícula dirigidida per Ritesh Batra el 29 de setembre a través de la seva plataforma audiovisual.
La pel·lícula i la novel·la narra la tendra història de dos veïns jubilats que comparteixen la viduïtat i la solitud i que ha aconseguit captivar als lectors a través d’una narració plena de sentiments.

La novel·la  Nosaltres a la nit  de Kent Haruf  es va publicar l’any 2015 després de la mort de l’escriptor. L’any 2014 els metges li van diagnosticar  un càncer terminal i Haruf  va decidir dedicar-se en cos i ànima  a escriure ‘Nosaltres en la nit’. Va morir al novembre d’aquest mateix any als 71 anys, tot just després de lliurar la novel·la a l’editorial. Malgrat el desenllaç final de l’autor, ‘Nosaltres en la nit’ és un cant a la vida.

Et volia preguntar si t’agradaria venir de vegades a casa per dormir amb mi”,  aquesta és la pregunta que l’Addie Moore fa al seu veí Louis Waters.  L’Addie i en Louis són són dos veïns jubilats i que comparteixen la viduïtat i la solitud.

Malgrat les reticències inicials, Louis acabarà acceptant la curiosa proposa de la seva veïna que només vol dormir acompanyada tenir algú al costat amb qui parlar. Les converses que mantenen durant les nits la parella ens permet còneixer bona part de les seves vides i pensaments, gràcies a una narració tendra i senzilla.

Nosaltres en la nit  (Angle Editorial /Literatura Random House) està dividida en 43 capítols breus dominats pels diàlegs entre els dos protagonistes i que malgrat la seva aparent senzillesa, Kent Haruf construeix una novel·la intel·ligent, plena de sentiments i que ofereix un cant a la vida.

La joventut, els matrimonis, els fills, la solitud i les pors dels dos protagonistes planen a les pàgines d’una novel·la difícil d’oblidar.

L’amistat perillarà amb l’arribada del nét de l’Addie i els comentaris dels veïns. Precisament tot s’esguerra en el moment que decideixen fer pública la seva relació. Al poble de Holt, nom fictici que utilitza l’autor per ubicar la narració i que podria situar-se a l’est de l’estat de Colorado, tothom diu la seva i opina sobre la relació entre l’Addie Moore i en Louis Waters.

Després de la bona acollida de ‘Nosaltres en la nit’ el 16 d’octubre edicions del Periscopi i Random House publicaran una novel·la anterior de l’autor nord-americà.

‘Cançó de la plana’ / ‘La canción de la llanura’ és una obra anterior publicada per primera vegada l’any 1999 on l’autor situa l’acció a la població imaginària de Holt a Colorado. La novel·la  retrata la vida d’una petita comunitat rural que es debat entre la modernitat i els valors tradicionals. Protagonitzada pel mestre d’institut Tom Guthrie que s’ha de fer càrrec dels seus dos fills, una adolescent embarassada es queda sense llar després de ser expulsada de casa i rebutjada pel pare del nadó. En una granja allunyada de la ciutat, dos germans solters treballen allunyats de la comunitat.
La vida de tots ells ofereixen un relat sobre la solitud i el poder de l’amistat.