0 Flares 0 Flares ×

Muriel Villanueva és autora de les novel·les ‘La gatera’, El parèntesi esquerre, el recull de contes Nines a més de la trilogia juvenil L’Esfera i la novel·la infantil Duna. Diari d’un estiu.

Ara, ha estat guardonada amb el Premi Carlemany per al Foment de la Lectura per l’obra ‘Rut, sense hac’. El premi convocat pel Govern d’Andorra i Grup 62 a través de Columna Edicions està dotat amb 8.500 euros.

La diferències d’altres premis literaris, el jurat del premi Carlemany està format per un consell lector —format per sis persones: les escriptores catalanes Maria Carme Roca i Verònica Sánchez Orpella, professores dels tres sistemes educatius d’Andorra i Glòria Gasch, editora i representant de Columna Edicions que van seleccionar  les quatre obres de les onze finalistes.

Un cop seleccionades les obres un jurat format pe  nou estudiants d’entre catorze i setze anys, han decidit l’obra guanyadora.

‘Rut, sense hac’, està protagonitzada per una jove de setze anys anomenada Rut, que comença els estudis artístics en un nou institut força allunyat del seu barri. L’envolten un nou grup d’amigues, un amor que truca a la porta i un profund secret que arrossega des dels quatre anys i que mai no ha mostrat fora de les parets de casa seva: una llarga cicatriu i una cintura massa estreta li recorden cada dia, des del mirall, que li falta una part de si mateixa, un bon tros de Rut que un càncer es va emportar fa temps. La vergonya a mostrar el seu cos i la por que torni la malaltia l’assetgen, però la Rut aprendrà a mirar-los tots dos als ulls i plantar-los cara.

La novel·la es publicarà al maig.

L’any 2017, Laia Aguilar va rebre el premi Carlemany amb la novel·la ‘Wolfgang’