0 Flares 0 Flares ×

Els Premís Crítica Serra d’Or també compten amb categories dedicades a la literatura infantil i juvenil.

El Premi Crítica Serra d’Or Juvenil 2018 ha estat per a Una bala per al record, de Maite Carranza, publicada a Jollibre.

L’autora ha destacat al seu compte de facebook ‘És el meu tercer Premi de la Crítica i estic tan emocionada com el primer cop, quan vaig rebre el guardó pel meu primer llibre i era una escriptora que tot just m’estrenava.’ També ha confessat ‘Cal a dir que havia extraviat les dues serretes anteriors, per tant… benvinguda sigui la tercera!’.

Situada a Palència l’any 1938, la novel·la està protagonitzada per un jove de tretze anys, en Miquel, creu que el seu pare, un miner republicà, ha mort al front. Inesperadament, arriba la notícia que és viu, en un camp de presoners prop d’Oviedo.

La categoria de Literatura Infantil i Juvenil, el Premi Crítica Serra d’Or Infantil 2018 l’ha rebut  I aquí dins, qui hi ha?,  de Mar Benegas i il·lustracions de Lalalimola. Publicat per Combel, es tracta d’un llibre recomanat a  partir de tres anys  que vol ser un joc d’endevinar i descobrir quins animals estrafolaris s’amaguen rere les solapes del llibre.