Les recomanacions infantils i juvenils del Sant Jordi 2013

L’illa dels llibres us ofereix les recomanacions infantils i juvenils.

La cocina de los monstruos
Martín Piñol
Destino
El duet format per Martin Piñol i Votric han creat la sèrie La cocina de los monstruos.
Adreçada a joves entre 7 i 12 anys aquesta nova proposta original i divertida, compta amb un protagonista ben especial; un cuiner zombi. Ja porten 10 títols publicats.  Més informació

 


Patatu
Àngels Bassas
La Galera
L’actriu Angels Bassas és l’autora de les històries d’en Patatu que compten amb les il·lustracions de Pedro Rodriguez.
Les aventures de Patatu estan basades en els contes que l Àngels Bassas inventava per entretenir al seu fill i altres nens durant el trasllat a l’escola.
En Patatu viu dalt de la muntanya i és pagès. Amb els seus amics, el mag Martí, en Pitxurrini, el Bilbiotecari i els nens i nenes del poble, viu unes aventures quotidianes divertides  Els llibres inclouen passatemps (les set diferències, endevinalles) i preguntes sobre el text. Més informació
Llepafils
Jordi Cervera i Benjamí Tous
Stonberg editorial
L’escriptor i periodista Jordi Cervera publica Llepafils, un cant a la vida saludable que permetrà als més petits aconseguir gaudir del menjar.
Per aconseguir aquest repte, Cervera compta al seu costat amb el polifacètic pintor Benjamí Tous, autor de les excel·lents il·lustracions que acompanyen a la narració.
L’Oriol és un nen que no li agrada menjar. És el que s’anomena un llepafils. Sempre fa cares estranyes quan veu la beixamel dels canelons, o unes salsitxes. Llavors, l’Oriol és testimoni de la desesperació de la seva mare en l’intent de fer-li menjar alguna cosa saludable com verdura o fruita. Més informació

 

Katalepsis
Maria Carme Roca
La Galera
La novel·la va guanyar el Premi Joaquim Ruyra 2012. Maria Carme Roca ens ofereix un thriller juvenil que inclou festes, drogues i música amb un protagonista ben especial.
Eric pateix catalèpsia, una malaltia neurològica que el paralitza com si estigués mort, però que el manté conscient. Aquest fet l’aprofita en algunes ocasions com un joc.
Eric pot fingir estar mort amb l’ajut de les drogues que li permeten arribar a un estat catalèptic. Aquest joc es converteix en un moment donat en malson.
La novel·la gira entorn a la catalèpsia i al fenomen que el protagonista sap provocar-se fins arribar a situacions límit.  Més informació

 

L’extraordinari enginy parlant del professor Palermo
Jordi Sierra i Fabra
La Galera
Amb més de 400 obres publicades,  Jordi Sierra i Fabra  continua sent un dels escriptors més prolífics  en literatura infantil i juvenil.
L’extraordinari enginy parlant del Professor Palermo és el títol de la novel·la guanyadora de la V Edició Premi la Galera Joves Lectors.
Una història màgica sobre un ventríloc i el seu ninot que parla, que ens farà viatjar pels principals esdeveniments del segle XX.

 

Diari d’H
Hypàtia Pétriz
La Galera
Hypàtia Pétriz és una de les debutants més joves de l’actualitat. En el  diari ens ofereix les seves reflexions.  Recomanat per a lectors i lectores a partir de 10 anys o lectords que vulguin conèixer la realitat dels joves d’avui.
La protagonista d’aquest diari comença el seu relat un mes abans de fer els 14 anys, gràcies al regal anticipat del seu tiet: una llibreta molt especial que li han fabricat només per a ella. Allà descriurà tot el que viu, pensa i sent en els 30 dies més intensos de la seva (no tan llarga) existència…

 

El doctor Proctor i les pólvores tirapets
Jo Nesbo
La Galera
L’autor de novel·la negra Jo Nesbo també compta amb llinbres adreçats als lectors infantils.  La Galera publica el primer volum  de la  sèrie ‘Doctor Proctor’ protagonitzada per un nen molt petit, en Bolet, la seva amiga Lise i el seu excèntric veí, el doctor Proctor, que inventa coses estranyíssimes, com unes pólvores tirapets capaces d’enviar-te a la lluna. Els capítols són curts, amb ritme energètic i lectura molt fàcil, per a nens a partir de 10 anys

 

Les princeses també es tiren pets
d’Ilan Brenman i Ionit Zilberman
Animallibres
Des de la seva publicació l’àlbum il·lustrat d’Ilan Brenman i Ionit Zilberman, continua el seu èxit amb xifres que ja arriben als 10.000 exemplars venuts.
L’àlbum és divertit i molt curiós i ens dóna la resposta. Per tant si el llegim descobrirem si la Blancaneu, la Ventafocs o la Sireneta es tiren pets com la resta de la humanitat.
L’editorial Animallibres ha publicat un segon àlbum il·lustrat dels mateixos autors i amb la Laura novament com a protagonista, amb el títol Els animals també es tiren petsMés informació

La porqueta i la princesa
Jonathan Emmett  i Poly Bernatene
Maeva
Les porquetes están de moda i després de l’èxit de Peppa Pig, l’editorial Maeva publica el conte de La princesa i la porqueta.
Una història ben original i divertida escrita per Jonathan Emmet amb il·lustracions de Poly Bernadete que ens permet descobrir com una porqueta anomenada Marranel·la aconseguir convertir-se en princesa.
Malgrat l’aparició el en conte de reis, princeps i princeses, La princesa i la porqueta compta amb un desenvolupament i un final ben original. Més informació
Tots a taula
Marc Parrot i Eva Armisén
Lumen
El músic Marc Parrot i l’il·lustradora Eva Armisén publiquen ‘Tots a taula’ per presentar-nos a sis personatges que ens expliquen les seves experiències al voltant del menjar.
La taula estarà compartida per l’explorador, la llima, el llepafils, els ràpids, el gourmet i la dolça.
El llibre s’acompanya d’un disc amb les cançons creades especialment per Marc Parrot que es poden escoltar al mateix temps que seguim la historia.  Més informació


Elvis Riboldi

Bono Bodari
La Galera
En Elvis Riboldi és un nen inquiet, mogut, és a dir, hiperactiu. Li agrada la música d’AC/DC i el seu dia a dia és diferent al de qualsevol nen de la seva edat.
La seva presència es nota allà per on hi passa.L’autor és Bono Bidari que ajudat per quatre autors catalans; Jaume Copons, Daniel Cerdà, Ramón Cabrera i Óscar Julve han creat el personatge d’Elvis Riboldi .
Tot que en un inici és una història dirigida per a un públic infantil, Elvis Riboldi vol conquerir també altres públics i lectors més grans.
El darrer llibre és Jo Elvis Riboldi. Tu Emma, el musical.

 

Jugant i llegint amb els contes clàssics
Estrella Polar
L’editorial Estrella Polar ha publicat una edició especial de tres contes clàssics que permetrà als més petits llegir i jugar amb els personatges de La caputxeta vermella. Els tres porquets i La meravellosa.
Contes clàssics en un format molt especiali original!

 

 

 

DeSastre & Total. Agencia de detectives
Stephen Pastis
Molino
Bona opció per introduir als joves lectors al gènere de misteri. Timmy De Sastre és  fundador, president i conseller delegat la millor agència de detectius de la ciutat. Les seves històries divertides ens mostren el seu dia a dia com a detectiu.

 

 

 

Charlie Joe Jackson
Tommy Greenwald
Estrella Polar
Charlie Joe Jackson, en el seu primer llibre es va una missió: no llegir ni un sol llibre de l’escola. Ara en Charlie ha tornat i
prova de manera desesperada ser el número 1 a classe per no haver de fer classes de reforç a una acadèmia durant l’estiu.
Per aconseguir-ho, haurà de trair un amic, perdre la noia dels seus somnis, i actuar a l’obra de teatre de l’escola sobre l’inventor dels tovallons de paper.
En Charlie no ha estat mai un alumne exemplar però a temps desesperats, mesures desesperades.

 

Adolescents.cat
La Galera
Adolescents.cat es va crear fa un parell d’any de la mà de Ernest Codina i Roger Carandell, amb la idea de crear un espai virtual on els joves poguessin expressar-se i comunicar-se lliurement.
Notícies, jocs, vídeos, consells de la mà d’experts col·legiats, humor i tests són alguns dels apartats del web que tracten temes com l’amor, els estudis, el sexe i les xarxes socials.   Ara es publica el llibre!
Més informació