17 Flares 17 Flares ×

La llibreria de Gràcia aposta per 10 novel·les d’editorials petites i autors per descobrir.

espai-literari
L’Illa dels Llibres  ens va demanar una llista de les nostres recomanacions per Sant Jordi. Com passa amb totes les llistes, queden fora molts llibres que ens agraden. Sigui com sigui, aquí van les nostres apostes per a aquest Sant Jordi.

Simulacions-vida-dEnric-Herce_EDIIMA20140417_0255_13Simulacions de Vida (Enric Herce)
Editat per Les Males Herbes.
En un futur proper i fàcilment reconeixible, tothom està connectat de forma permanent a la xarxa a través del log, un artilugi portàtil amb aplicacions infinites. En aquest context, una sèrie de fets estranys, aparentment aïllats, entrellacen els destins de diversos personatges per dibuixar una trama trepidant entorn de la societat de la informació.
Compra’l online: http://www.espailiterari.com/producto/simulacions-de-vida-enric-herce/

animaÀnima (Wajdi Mouawad)
Editat per Periscopi. Traducció d’Anna Casassas.
Quan en Wahhch Debch descobreix la seva dona assassinada, es queda paralitzat fins que, esperonat per l’abisme que s’ha obert a la seva memòria, es llança cap a una irracional cacera de l’home seguint l’olor sagrada, mil·lenària i animal de la sang vessada. De l’autor de l’aclamada obra de teatre Incendis.

Compra’l online:  http://www.espailiterari.com/producto/anima-wadji-mouawad/

la-maletaLa maleta (Sergei Dovlàtov)
Editat per La Breu.
Quan Serguei Dovlàtov va aconseguir marxar a Occident, cada emigrant tenia dret a emportar-se només tres maletes de la Unió Soviètica. Ell en va tenir prou amb una. Gairebé deu anys després, ja instal·lat a Nova York, Dovlàtov es retroba amb aquesta maleta, intacta, oblidada al fons d’un armari. A dins hi ha vuit objectes, cadascun amb una història al darrere. Vuit històries que formen un autoretrat d’un dels escriptors russos més originals i estimats del segle XX. Traducció de Miquel Cabal.
Compra’l online: http://www.espailiterari.com/producto/la-maleta-sergei-dovlatov/

voli_tragi_de_secrets_fotoTragí de secrets (Jordi Casanovas)
Editat per Voliana.
A la primavera del 1809, dos joves es veuen empesos a abandonar Sarrià arran de la mort del pare, implicat en les rebel·lions populars contra la presència de les tropes napoleòniques, i troben acolliment als defores de Sabadell a l’aixopluc de la que advindrà la seva nova família. Mentrestant, una parella de traginers habituats a traficar amb tot tipus de mercaderies —no sempre lícites— entra en les seves vides per satisfacció d’uns i malgrat les recances d’altres. Les relacions que es teixeixen entre els personatges els duran a embolicar-se en situacions cada vegada més compromeses i perilloses. Un gir inesperat ens descobreix que sovint ni tot és com sembla ni les persones mostren allò que diuen o creuen ser.
Compra’l online: http://www.espailiterari.com/producto/tragi-de-secrets-jordi-casanovas-tena/

dia de netejaDia de neteja (Núria Curcoll; pròleg d’Arcadi Oliveras)
Editat per Espai Literari.
A Barcelona, una de les ciutats més implicades en el moviment 15M, hi va haver un dia clau: el desallotjament de Plaça de Catalunya per part dels Mossos d’Esquadra. A Dia de neteja, Núria Curcoll ens proposa un joc literari que és, alhora, una invitació a la reflexió: diferents personatges imaginaris relaten en primera persona la seva perspectiva del desallotjament. El resultat és una narració en multiperspectiva, imaginària en la forma però real en el fons, construint així un discurs autèntic que recull una pluralitat de punts de vista sota el paraigua d’una única narració.
Compra’l online: http://www.espailiterari.com/producto/dia-de-neteja-nuria-curcoll-proleg-darcadi-oliveras/

la casa de hojasLa casa de hojas (Mark Z. Danielewski)
Editada per Pálido fuego.
Obra mestra de Mark Z. Danielewski, La casa de hojas es compon de dues històries paral·leles: la del jove Johnny Truant i la seva frenètica existència a Los Angeles a principis dels anys noranta; i la que s’inicia quan Truant troba un manuscrit a la casa d’un ancià que acaba de morir. Aquest manuscrit narra la història d’un matrimoni que es trasllada a una casa al camp. Al poc temps, aquesta família nord-americana de classe mitjana-alta fa un descobriment esgarrifós: la casa que habiten és més gran a l’interior que a l’exterior. Aquest descobriment desencadenarà una sèrie de trames en les quals les mateixes unitat i harmonia familiar es veuran sotmeses a aquesta arquitectura de malson.

el abrigo de proustEl abrigo de Proust (Lorenza Foschini)
Editat per Impedimenta.
Jacques Guérin, magnat parisenc dels perfums, viu obsessionat pels llibres i pels manuscrits estranys. L’any 1929, per atzar, coneix Robert Proust, germà del cèlebre escriptor de la monumental A la recerca del temps perdut, que ha mort no fa gaire. Després d’entaular relació amb la família del novel·lista, descobreix que els seus membres, avergonyits pels textos de Proust i per la seva homosexualitat, es proposen destruir tots els seus quaderns, les seves cartes i els seus manuscrits, i malvendre els seus mobles. A poc a poc, Guérin anirà rescatant un a un els efectes personals de Proust, incloent, per fi, la relíquia que havia arribat a cobejar més que cap altra cosa: el vell i corcat abric de pell amb què Proust solia vestir-se, i que usava com a manta a les nits mentre escrivia la Recherche tombat en el seu llit.
Compra’l online http://www.espailiterari.com/producto/el-abrigo-de-proust-lorenza-foschini/

la flor de la pruneraLa flor de la prunera (Joan Ramon Armadàs)
En Pau Torrens és un jove advocat de Barcelona que, cansat de la rutina, decideix agafar-se un any sabàtic per anar viure a la Xina. Un cop allà, aprofitarà per conèixer els orígens de la Mei, la seva germana adoptada de 5 anys. El seu objectiu és veure com hagués viscut la Mei a Da Xin, la ciutat on va néixer i va passar el seu primer any de vida en un orfenat.
Compra’l online: http://www.espailiterari.com/producto/la-flor-de-la-prunera-joan-ramon-armadas/

ELASEINATODEPITAGORASPITAGORAS397x609El asesinato de Pitágoras
(Marcos Chicot)
Editat per Duomo.
L’ancià Pitàgores és a punt d’escollir un successor entre els grans mestres quan a la seva comunitat s’inicia un seguit d’assassinats. Rere els crims s’albira una ment fosca i poderosa que sembla superar fins i tot el mateix filòsof.
Compra’l online: http://www.espailiterari.com/producto/el-asesinato-de-pitagoras-marcos-chicot/

autobiografia de barcelonaAutobiografia de Barcelona (Daniel Venteo)
Per als amants de la història de Barcelona, una obra imprescindible. Per primera vegada, una ciutat escriu la seva pròpia autobiografia. I ho fa de la mà de l´historiador i museòleg Daniel Venteo, mitjançant la selecció de més de mig milers de documents conservats a l´Arxiu Municipal de Barcelona, una de les institucions de patrimoni documental més importants d´Europa per la riquesa i diversitat dels seus fons.
Compra’l online: http://www.espailiterari.com/producto/autobiografia-de-barcelona-daniel-venteo-2/