0 Flares 0 Flares ×

Josep Maria Espinàs pot presumir de ser un autor incansable amb 90 títols publicats, però també és articulista, cantant i ha fet programes de ràdio i televisió.

La producció literària  de Josep Maria Espinàs es força amplia i  inclou des de la novel.la, la crònica de viatges, passant per les obres d’interès cívic, els llibres reportatge, els volums de memòries i el gruix  dels articles periodístics publicats al diari Avui i a El Periódico.

Amb 91 anys, Josep Maria Espinàs rebrà l’homenatge de l’Ateneu Barcelonès el dilluns 25 de juny a les 19h i que comptarà amb la presència de  Laura Borràs, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Xavier Pla, professor del Departament de Filologia i Comunicació (UdG), i Xavier Antich, professor del Departament d’Història i Història de l’Art (UdG).

Els seus més de 90 llibres (Combat de nit, El teu nom és Olga, Una vida articulada, El meu ofici, Temps afegit, Relacions particulars i uns quants Viatges a peu… entre d’altres) i milers i milers d’articles (porta 42 anys escrivint un article  diari) l’han convertit en un dels homes més llegits a Catalunya.
Aquesta obra ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya.

Espinàs va ser un dels fundadors de la Nova Cançó, va dirigir la discogràfica Concèntric i ell mateix va gravar discs cantant cançons pròpies i versions de Brassens. A més a més, és l’autor del Cant del Barça.

Un homenatge més que merescut el que rebrà Josep Maria Espinàs.