0 Flares 0 Flares ×

La nova Junta de l’AELLC, està encapçalada per l’actual presidenta, Montse Ayats i Joan Sala, Ilya Pérdigo i Iolanda Batallé com a vicepresidents.

Montse Ayats continua sent la presidenta de L’Associació d’Editors en Llengua Catalana amb una junta renovada que es defineix com a “plural i compromesa amb l’edició en català, amb sentit de país i de la professió”

Montse Ayats, ha declarat “Que la feina de l’AELLC continua sent primordial, ja que cal continuar treballant perquè el català guanyi visibilitat en els punts de venda i en els mitjans de comunicació. Perquè les empreses que han iniciat la seva activitat en els darrers anys es puguin consolidar i, sobretot, cal treballar per continuar fent créixer el nombre de lectors en català.’’.

Com a vocals formen part de la renovada junta:  Eugènia Broggi, L’Altra Editorial; Reina Duarte, Grupo Edebé; Jordi Ferré, Cossetània Edicions; Joan Carles Girbés, Ara Llibres; Toni Guiscafré, Documenta Balear; Gonçal López-Pampló, Edicions Bromera; Emili Rosales, Grup 62 i Anna Sagristà, Grup Promotor Santillana. I finalment el  Secretari de la Junta i Secretari General serà  Josep Lafarga.

OBJECTIUS DE LA JUNTA DE L’ASSOCIACIÓ D’EDITORS EN LLENGUA CATALANA

  • Ampliar la xarxa de relacions i complicitats i el treball conjunt amb les administracions, els agents del sector del llibre i els agents culturals i educatius, així com amb els mitjans de comunicació i la societat en general amb l’objectiu de fer créixer el nombre de lectors en català.
  • Vetllar perquè es mantinguin els ajuts actuals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i perquè es compleixin els acords inclosos en el Pla de la Lectura 2020. I perquè es respectin també els compromisos adquirits en la Mesura de Govern del Sector del Llibre de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Seguir reforçant La Setmana del Llibre en Català i fer-la avançar com a Saló del Llibre en Català.
  • Continuar impulsant la internacionalització de les empreses associades.Ç
  •  Millorar la comunicació i la relació de l’AELLC amb els associats i amb la societat.
  • Establir mecanismes per articular la relació amb les entitats que agrupen les editorials de la resta de territoris de parla catalana i desenvolupar-hi polítiques concretes de col·laboració.
  •  Mantenir l’acord amb el Gremi d’Editors de Catalunya pel qual els associats de l’AELLC poden gaudir de formació, assessorament, etc.
  • Fomentar el debat sobre els reptes i el futur de les empreses editorials en el món digital.