L’editorial Flamboyant ofereix gratuïtament el conte del científic i escriptor il·lustrat per Urberuaga.

L’any 2018 Salvador Macip i Emilio Urberuaga unien esforços per publicar Dins la capsa meravellosa. Viatge a l’interior de la vida, de l’editorial Flamboyant. Ara tornen amb un nou projecte que ofereixen de forma gratuïta a través de la pàgina web de l’editorial.

A ‘L’Alícia i el coronavirus’ expliquen de manera amena i pedagògica, què és el coronavirus i per què és tan important quedar-nos a casa.

—Papa, per què no puc sortir a jugar? —pregunta l’Alícia, avorrida d’estar tancada a casa.
—Perquè hi ha un microbi, a fora. Un de tan petit que és invisible. Si t’enganxa, farà que et posis malalta —li contesta el pare.
—Una cosa que ni es veu pot fer-me això? Com?
—Vine, que t’ho explico.

L’Alícia, la curiosa protagonista del llibre ‘Dins la capsa meravellosa’, continua fent-se preguntes. I, aquesta vegada, com no podia ser d’una altra manera, la petita es pregunta: Per què no puc sortir de casa a jugar?

—I aquest és el que ens està portant tants problemes. L’anomenem «coronavirus» perquè, si el mires de prop, sembla que porti una corona. Aquestes protuberàncies que té l’ajuden a enganxar-se a les cèl·lules dels pulmons i per això provoca tos. I febre! És el que passa quan el cos intenta expulsar un microbi. Si tens el virus dins i tusses, surt volant i es queda enganxat als objectes, esperant que algú el toqui. Així salta molt fàcilment d’una persona a l’altra.

Descarrega’t el conte en aquest enllaç 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here