La nova data de publicació en català i en castellà coincideix amb el seu llançament internacional que es va ajornar per la crisi del coronavirus.

Les editorials La Campana i Lumen s’encarreguen de les traduccions de l’obra. La tetralogia d’Elena Ferrante formada per ‘L’amiga genial’, ‘Història del nou cognom’, ‘Una fuig, l’altra es queda’ i ‘La nena perduda’ (La Campana/Lumen), es va convertir en un best-seller internacional.

Malgrat l’èxit de les novel·les, la identitat de l’autora continua sent un misteri, tot i que algunes fonts certifiquen que darrere del pseudònim d’Elena Ferrante s’amagaria la traductora Anita Raja. Sobre aquest fet, l’autora assegura que el misteri sobre la seva identitat ”és una obsessió purament mediàtica generada per l’èxit dels meus llibres. No hi hauria cap misteri, per als mitjans, si els meus llibres haguessin rebut escassa atenció, si no se li hagués atribuït alguna importància a la meva identitat. El que va passar primer va ser que els llibres van conquistar un nombre creixent de lectors i després, només després, els mitjans van barrejar els ingredients per a cuinar enigmes.’’.

La nova novel·la d’Elena Ferrante, que es publicarà  l’1 de setembre, està situada en la burgesia de Nàpols dels anys 90. ‘La vida mentidera dels adults’ està protagonitzada per una adolescent inquieta i curiosa que busca esbrinar el secret que amaguen els seus pares.

«Dos anys abans de marxar de casa, el meu pare va dir a la meva mare que
jo era molt lletja.» Així comença la novel·la  que segons avança l’editorial La Campana trcata sobre el descobriment de la mentida, de l’amor i del sexe. Narrada per la Giovanna, una jove que s’entesta a conèixer la seva tieta Vittoria, incomprensiblement desapareguda de les converses i dels àlbums de fotografies familiars. Amb això desencadenarà, sense saber-ho, l’enfonsament de la seva família intel·lectual i burgesa, perfecta només en aparença.

Inicialment, la publicació de La vida mentidera dels adults estava prevista el 9 de juny, però la pandèmia del coronavirus va motivar canviar la data la sortida de la novel·la.

Eva Ferri, editora d’Elena Ferrante a Itàlia ha assenyalat que “Ajornar la data d’un llibre tan important en temps tan incerts planteja una sèrie de desafiaments. Però tots volem que els lectors experimentin plenament l’alegria d’aquest llançament; junts, en els comerços, amb les seves llibreters de confiança”.  Ferri afegeix que ”Valoro sincerament els esforços i la comprensió de totes les editorials del món que s’uneixen a nosaltres per al llançament. Ser testimoni d’un acte tan gran de solidaritat mútua i amor per la literatura és encoratjador, i em sento molt agraïda de pertànyer a la comunitat literària mundial, que un cop més ha demostrat ser meravellosa, sàvia i atenta.

Finalment conclou que ”La vida mentidera dels adults és una història sobre el creixement, i crec que després d’aquesta experiència tots haurem crescut una mica i haurem après moltes coses.”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here