Donació del seu fons documental, un llibre i una taula rodona recordaran la figura del que fora comissari del festival i responsable de la llibreria Negra y Criminal.

Paco Camarasa va ser una dels referents de la novel·la negra a Barcelona i el comissari de la BCNegra en les dotze primeres edicions. Responsable de la mítica llibreria Negra y Criminal ens deixava a l’abril de  l’any 2018. Enguany el festival de novel·la negra de Barcelona li vol retre un homenatge i ho farà per partida triple.

Un dels primers actes serà  la donació de part de la biblioteca personal de Paco Camarasa, ha estat donada per Montse Clavé, companya del llibreter, a la Biblioteca Montbau, especialitzada en novel·la negra i el seu fons documental a l’arxiu del Districte de Ciutat Vella que inclou des de fitxes d’autors de novel·la negra a cartes de diversos escriptors, fotografies, material documental i articles i imatges sobre les activitats organitzades a la llibreria Negra y Criminal.

També s’editarà el llibre ‘’Paraula de llibreter”, que recopilarà els discursos del llibreter en les diferents cerimònies de lliurament del Premi Pepe Carvalho;  Lehane. Dennis Lehane (2017), Donna Leon (2016), Alicia Giménez Bartlett (2015), Andrea Camilleri (2014), Maj Sjöwall (2013), Petros Màrkaris (2012), Andreu Martín (2011), Ian Rankin (2010), Michael Connelly (2009), Henning Mankell (2007) i Francisco González Ledesma (2006).

Finalment a partir d’aquesta edició, la  BCNegra instaura una taula anomenada “Port Camarasa” amb l’objectiu de fer una de les coses que més els agradava al llibreter: recomanar llibres. “Port Camarasa” donarà veu a altres llibreters, que en aquesta edició seran de Barcelona, i recomanaran llibres o donaran a conèixer noves veus.

El 3 de febrer a la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB) a partir de les 12.30h es realitzarà la trobada de llibreters amb la presència de  Miguel Ángel Díaz és CEO i fundador de somnegra.com, la llibreria en línia especialitzada en novel·la negra,  Montse Porta és neta del fundador de la llibreria Jaimes, un establiment que dirigeix des de fa prop de vuit anys i Antonio Ramírez, director i cofundador de la llibreria La Central.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here