La traductora Anna Soler i l’escriptor Mario Cuenca entre els guardonats en les categories literàries

L’Ajuntament de Barcelonaconvoca anualment  els premis Ciutat de Barcelona amb l’objectiu de guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen.

Enguany a les categories dedicades a la literatura ha estat guardonat el poeta Josep Pedrals per l’obra Els límits del Quim Porta. Segons el jurat format per Glòria Bordons (presidenta), Borja Bagunyà, Marià Veloy, Eulàlia Pérez Vallverdú i Irene Jaume han decidit concedir-li el premi a la categoria de Literatura en Llengua Catalana ‘’pel mestratge en l’ús del llenguatge i la construcció d’un llibre total, summa de gèneres, que funda un nou lector i culmina una poètica insubornable’.

A la categoria de Literatura en Llengua Castellana, el guardó ha estat concedit a Mario Cuenca Sandoval, per la seva obra El don de la fiebre, publicada per Seix Barral, el 2018, per abordar d’una manera ambiciosa, i inevitablement inconclusa, la complexitat de les relacions entre la creació i les seves condicions més adverses durant els episodis més foscos del segle XX europeu.

Finalment, Anna Soler Horta ha rebut el premi Traducció en Llengua Catalana per la traducció  de l’obra Austerlitz, de W.G. Sebald, i ‘’per haver aconseguit traslladar d’una manera esplèndida el ritme absorbent i la riquesa de l’univers d’aquest clàssic contemporani en llengua alemanya, conservant-ne intacta la capacitat d’interpel·lar-nos com a ciutadans europeus.

L’acte de lliurament estrenarà posada en escena i tindrà lloc el proper dijous, 14 de febrer, al Saló de Cent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here