0 Flares 0 Flares ×

L’obra guardonada  Les coses que realment han vist aquests ulls inexistentsha rebut el premi a la millor novel·la publicada l’any 2017.

L’autor Josep Lluís Badal ha agraït la confiança del jurat i ha destacat el valor de la literatura com a sortida d’emergència a la realitat que ens envolta.

Les coses que realment han vist aquests ulls inexistents, de Josep Lluís Badal, és un dietari íntim, “un silenci parlat amb la vida a bocins i amb la mort en un bol”, afirma l’autor. “Assajar el cordó umbilical entre totes dues, assajar la literatura, el dolor i la riallada, la lectura de l’herba i el desert”.  Per l’autor, els Premis Crítica Serra d’Or són,un “lloc comú de trobada, igual que ho és la literatura”.

L’editora de :Rata_, Iolanda Batallé  ha destacat que “Badal és intens, culte, humil, precís, delicat, aspre, emotiu i radicalment original i sincer”. Batallé també recorda que “He editat uns quants llibres seus, potser dels millors que he editat mai, però Les coses que realment han vist aquests ulls inexistents és, d’alguna manera, el primer llibre seu que edito. Em sento especialment feliç pel fet que molts lectors puguin descobrir a j.l. badal llegint aquest llibre, on parla de la seva infància, de la manera com ell va començar a conèixer el món”, ha afegit Batallé.

Els Premis Crítica Serra d’Or es donen a les obres més destacades de les publicades l’any anterior, sense que s’hagin presentat a concurs. No tenen dotació econòmica i consisteixen essencialment en la proclamació del veredicte i en el lliurament d’una serreta d’or, de solapa, que representa la distinció que atorga la revista Serra d’Or, de Publicacions de l’Abadia de Montserrat.