0 Flares 0 Flares ×

L’editor s’incorporarà al novembre i ocuparà el càrrec d’Izaskun Arretxe després de ser nomenada directora de l’àrea de Literatura i Pensament de l’Institut Ramon Llull.

ara-llibresJoan Carles Girbés  va començar a treballar a Edicions Bromera l’any 1992 on va arribar a dirigir l’àrea literària del grup, format també pels segells Algar i Animallibres. El 2012 va fundar l’agència Gesta, de gestió del talent literari, a través de la qual va col·laborar o assessorar diverses empreses editorials, entre les quals Grupo SM, Vicens Vives, Ara Llibres, Onada, Vincle o el 9 Grup Editorial. L’any 2014 va fundar, juntament amb Xavi Sarrià, l’editorial Sembra Llibres, integrada dins el col·lectiu Llegir en Català.

Segons destaca el comunicat de l’editorial, ‘amb l’entrada de Joan Carles Girbés a la direcció editorial d’Ara Llibres, la cooperativa aposta d’una manera decidida per consolidar la feina feta durant els últims anys, enfortir el seu projecte cultural i impulsar noves iniciatives en l’àmbit editorial amb una incidència clara en tot el domini lingüístic en llengua catalana’.
Des de la seva creació l’any 2002 la cooperativa Ara Llibres ha editat un fons de prop de 800 títols de ficció i no ficció que inclou èxits de vendes com ara els llibres de Kilian Jornet, Ramon Gener, Sebastià Serrano, Toni Morrison, Colm Tóibin, Fred Vargas, Camilla Läckberg o Khaled Hosseini, Marc Pastor, Lolita Bosch, Carme Martí o Jenn Díaz.

Actualment, la cooperativa editorial publica una seixantena de títols a l’any sota els segells Amsterdam (ficció), Ara Llibres (no ficció), Now Books (llengua castellana) i Ara Mini (butxaca).