0 Flares 0 Flares ×

L’escriptor escocès rep el guardó per la novel·la ‘Perros salvajes’ on recupera el personatge de l’inspector Rebus.

rba-ian-rankinLa novel·la es publicarà el mes d’octubre a l’editorial RBA, la mateixa que ha publicat la majoria de les novel·les d’Ian Rankin com ‘Black & Blue’, ‘El jardín de las sombras’, ‘La música del adiós’, ‘En la oscuridad’, ‘Resurrección’ i ‘Una cuestión de sangre’.

L’autor ja va rebre l’any 2010 el Premi Pepe Carvalho durant l’edició de la BCNegra. Autor de novel·la negra, l’any 1987 publicava la primera novel·la protagonitzada per l’inspector Rebus. Amb ‘Perros salvajes’ ja són vint les novel·les protagonitzades pel seu inspector. Tot i què fa uns anys ja va jubilar al personatge de Rebus, ara el recupera per assessorar a la policia sobre un cas protagonitzat per dues bandes mafioses de Glasgow.

Dotat amb 125.000 euros, el Premio RBA de Novel·la Negra, és un dels guardons més importants del gènere i per ordre cronològic han estat premiats en les anteriors edicions els escriptors Francisco González Ledesma, Andrea Camilleri, Philip Kerr, Harlan Coben, Patricia Cornwell, Michael Connelly, Arnaldur Indridason, Lee Child i Don Winslow.