Després de la publicació de les novel·les Un dinar un dia qualsevol i ‘Individus com nosaltres’, Torrent tanca la trilogia de la sèrie El Segon Sistema amb ‘Poder contar-ho’.

Situada a les acaballes de 1982 i principis de 1983, l’època en què els socialistes assoliren el poder a l’Estat espanyol, Ferran Torrent porta al seu personatge Marc Sendra a investigar l’insòlit atracament que tingué lloc a la ciutat de València durant la primera mascletà fallera de l’any 83. Un assalt de deu minuts per a saquejar 1.500 milions de pessetes.

‘Poder contar-ho’ segons assenyala l’editorial Columna, l’escriptor Ferran Torrent ‘completa el retrat d’uns personatges amb un salt enrere i un relat atapeït de seqüències i girs sorprenents, d’intriga constant i d’un humor marca de la casa que sura al llarg d’una novel·la on tothom sospita de tothom i on tothom té interessos ocults.

A la presentació de la seva anterior novel·la, Ferran Torrent definia el personatge de Marc Sendra com un periodista de la vella escola que reivindica la seva feina ‘En els últims vint anys el periodisme ha canviat molt i el que he intentat és buscar un periodista de la vella escola, d’aquells que s’agafen els reportatges amb tranquil·litat, però avui en dia no és impossible’ assenyala Torrent ‘però si que m’interessava treure un personatge que ha fet aquests tipus de periodisme.’

El 12 de setembre l’editorial Columna publica ‘Poder contar-ho’.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here