Fernándo González Molina dirigirà l’adaptació d’El guardià invisible’ de Dolores Redondo

guardia-invisible

La pel·lícula  començarà rodar-se  a principis de 2016 a Elizondo i serò coproduïda per NADCON, responsable de  les  adaptacions de la a trilogía Millennium de Stieg Larsson o les novel·les de Henning Mankell,  i NOSTROMO PICTURES,  productors de Buried (Enterrado), Red Lights i Palmeras en la Nieve.

Luiso Berdejo  serà l’encarregat dels guions i de moment no hi ha confirmació del repartiment de l’adptació de la primera novel·la de la Trilogia del Baztán.

Dolores Redondo publicava a principis del 2013, ‘El guardià invisible’ (Columna/Destino)  la primera part de la trilogia sobre Baztan. La formula escollida  per l’autora era barrejar la novel·la negra amb elements mitològics, una decisió  arriscada que li va permetre convertir-se en una de les revelacions literàries de la temporada ‘’Quan escrivia la novel·la ja em vaig adonar que seria una aposta arriscada. De fet en aquells moments no tenia ni editor ni editorial i tampoc  podia imaginar se es publicaria’’..

La primera novel·la de la trilogia va captivar ràpidament a molts lectors i també a la crítica i la confirmació del seu èxit arribaria amb El llegat dels ossos, la segona novel·la ambientada en  la vall de Baztan.

Amb la publicació de la novel·la Ofrena a la tempesta tanca la trilogia iniciada amb El guardià invisible. En una entrevista a L’illa dels llibres, Dolores Redondo no descartava la possibilitat de seguir  amb la inspectora  Salazar  ‘La història està pensada des del principi i culmina amb la tercera part. Però no descarto en un futur recuperar a Amaia perquè és un personatge que m’agrada moltíssim, però seria en una altra història diferent’