La literatura japonesa serà un dels elements protagonistas de la nova edició del saló del 29 d’octubre a l’1 de novembre a Fira de Barcelona Montjuïc.

Mitsuyo Kakuta (c) Hisaaki Mihara brMitsuyo Kakuta (Yokohama, Japó. 1967) és una de les autores contemporànies més populars i reconegudes del Japó, amb més de cinquanta novel·les, llibres de contes i assajos.

Llicenciada en literatura per la Universitat Waseda (Tòquio), Mitsuyo Kakuta ha guanyat tretze dels premis literaris més prestigiosos del seu país.
Va obtenir el Naoki Prize pel llibre Taigan no Kanojo (Ella en la otra orilla, que Galaxia Gutenberg publicarà el proper mes d’octubre) i el premi Chuo Koron per La cigarra del octavo día (Yoka-me no Semi), publicada per Galaxia Gutenberg.

També és coneguda pels assajos que escriu sobre els seus viatges i per la seva presència en diferents mitjans de comunicació.

La novel·la La cigarra del octavo día (Yoka-me no Semi) va ser adaptada com a sèrie dramàtica de televisió i també va ser portada al cinema. El llibre va vendre més d’un milió d’exemplars, convertint-se d’aquesta manera en una de les novel·les de més èxit al Japó.