L’escollida pels déus de Maria Carme Roca

Escollida pels déus
Maria Carme Roca
Columna
462 pàgines.

L’escriptora Maria Carme Roca demostra un cop més la seva qualitat com a escriptora de novel·les històriques.
Malgrat comptar amb més de quaranta publicacions que van des de la literatura juvenil i infantil a la novel·la històrica, Maria Carme Roca s’ha especialitzat darrerament en aquest gènere.

Escollida pels déus,  narra el dia a dia de la ciutat d’Empúries durant els segles IV i III abans de crist. Un dels punts forts de la novel·la és la recreació històrica i per aquest motiu, Maria Carme Roca descriu com vivien, menjaven i  els costums de l’època amb tot tipus de detalls que demostren una molt bona documentació.

El xoc entre dues civilitzacions com la grega i la  indiqueta és el motor de la història plantejada per Maria Carme Roca.
El naixement d’una nena anomenada Hèlia, fruit d’una relació il·legítima entre la dona d’un poderós mercader grec, Heràclides, i un cabdill iber és el punt de partida. Aquesta nena serà abandonada al nèixer  i criada  posteriorment per una cortesana. Hèlia haurà de lluitar i decidir el seu destí.
Per un altre banda, Escollida pels déus també compta amb d’altres moments, com la disputa entre Heràclides, que vol convertir Empúries en una tirania, i el seu cunyat Aris, que vol construir-hi un temple dedicat al culte a Asclepi; l’ambició del guerrer Unibelos  per aconseguir el poder d’Índica.

Lluites pel poder, intrigues, passions són els ingredients d’Escollida pels déus. Una novel·la històrica de qualitat que compta amb una molt bona recreació històrica.