Abans de l’estrena prevista al novembre del 2017, ja poden veure les primeres imatges de l’adaptació de la novel·la de R. J Palacio.

El fenomen ‘Wonder’ continuarà a finals d’aquest any amb l’estrena de l’adaptació cinematogràfica de la novel·la sota la direcció de Stephen Chbosky.

Jacob Tremblay interpretarà el paper del jove Auggie i Julia Roberts i Owen Wilson faran el paper dels seus pares.
L’adaptació al cinema de la novel·la ja està finalitzada i l’estrena als Estats Units serà el 17 de novembre i molt possiblement arribarà al gener del 2018.

Sobre la pel·lícula, l’escriptora R. J. Palacio comentava en un visita recent a Barcelona ‘vaig estar al rodatge l’estiu passat a Vancouver i estic molt contenta perquè s’ha respectat molt el llibre malgrat que algunes llicències . Quan tens una actriu com Julia Roberts vols que aparegui en moltes escenes i segurament serà així’.

UNA TROBADA EN UNA GELATERIA, L’ORIGEN DE WONDER

R. J. Palacio debutava l’any 2012 com a escriptora després de treballar com a dissenyadora i il·lustradora’. Per l’autora el tema principal de la novel·la és l’amabilitat i de com ‘l’habilitat de l’amabilitat de canviar no només el dia d’una persona sinó la vida’ i assegura que si fóssim més considerats i amables el món aniria molt millor.

L’origen de Wonder es va produir fa vuit anys davant d’una gelateria de Nova York segons explica Palacio ‘ estava amb els meus fills de 3 i 11 anys. El meu fill gran va entrar a demanar uns gelats i mentre esperaven va seure al nostre costat una nena de cinc o sis anys que patia una malformació craniofacial greu’. Preocupada per la reacció del seu fill quan veies a la nena ‘Vaig pensar que el millor seria marxar ràpidament perquè temia qualsevol que quan gest estrany o reacció del meu fill petit quan la veies i em vaig posar molt nerviosa’. Finalment no va poder evitar la reacció del seu fill que va començar a plorar quan la va veure i ‘en marxar vaig escoltar a la mare de la nena que li deia ‘ crec que hem de marxar’ assegura l’escriptora.

Aquesta imatge li va marcar ‘ jo volia protegir a la nena i evitar-la reacció del meu fill però des del punt de vista de la mare de la nena volia evitar que el meu fill la veies.’
Des d’aquella mateixa nit de la trobada de la gelateria va començar a escriure Wonder ‘per explorar els sentiments que havia experimentat vivint aquella escena i els de la nena i explicar que significa enfrontar-se a un món davant que no et dóna la cara i el que significa ser diferent.’

Dies després va tornar a la gelateria però no va tornar a veure a la nena. Si pogués tornar enrere ‘Segur que deixaria que el meu fill plorés perquè al cap a la fi els nens sempre ploren. Aniria a parlar amb la nena i demostraria al meu fill que no hi havia res a témer.’
‘Si ara tingués al meu davant la nena i la mare em disculparia però també els hi donaria les gràcies perquè em van inspirar a escriure Wonder aquest ha estat un camí de penediment de com va ser aquella situació’ assenyala R. J. Palacio.

Més informació sobre Wonder i l’escriptora R. J. Palacio https://www.illadelsllibres.com/r-j-palacio-wonder-reportatge/