El debutant Antoni López Massó guanya el Premi Carlemany per a foment de la lectura

“L’home dels ulls grisos” neix arran d’uns testimoni real que va conèixer l’autor quan col·laborava com a voluntari a Oncolliga.

foto  premi Carlemany 2013Mai es tard per començar a escriure i publicar. Aquest és el cas de l’escriptor Antoni López Massó que precisament debuta en el terreny literari amb la novel·la “L’home dels ulls grisos”.

Antoni López Massó  nascut  a Terrassa l’any 1943 ha dedicat tota la vida laboral al comerç i  una vegada jubilat i com a voluntari d’Oncolliga  va tenir  la possibilitat d’escoltar moltes històries personals del pacients que acompanya. D’un d’aquestos casos, neix el relat de L’home dels ulls grisos.

Precisament un dels pacients malalt de càncer, li va explicar que havia estat un nen deportat a Rússia durant la Guerra Civil, i es va convertir durant la guerra freda primer en espia soviètic i després en agent de la CIA.

El premi Carlemany el convoquen el Govern d’Andorra, Fundació Enciclopèdia Catalana i les editorials Proa i Columna. La dotació econòmica del premi és de  10.000 €.
En aquesta tercera edició s’han rebut 17 obres, de les quals un Consell Lector ha escollit tres que s’han donat a llegir al jurat juvenil integrat per nou joves d’entre 14 i 16 anys, representants dels tres sistemes educatius d’Andorra

Proa publicarà la novel·la guanyadora el mes de març de 2014.

L’any passat 2012 la novel·la guanyadora va ser “Sota el mateix cel”, de l’escriptora Núria Pradas i l’any 2011 el científic i escriptor Salvador Macip va rebre el premi amb la novel·la Hipnofobia.