Del 7 al 16 de Setembre: La Setmana del Llibre en Català

La Setmana del Llibre en Català celebra el seu 30è aniversari amb La Ciutat de la Lectura situada a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona del 7 al 16 de setembre.


Més de 200 activitats programades  dins de 30  Setmana del Llibre en Català, on destaquen els Itineraris literaris, esmorzars, aperitius i berenars, converses amb autors, lectures en veu alta, presentacions de llibres, tallers a més d’activitats familiars
Per crear La ciutat de la Lectura hi huaran 29 casetes de fusta que acolliran un total de 55 expositors entre llibreries, editorials, distribuïdors i institucions, que exposaran, recomanaran i vendran els seus llibres amb les darreres novetats i fons de catàleg.
L’espai Quiosc.cat, acollirà 140 revistes en català.

”El principal objectiu de La Setmana, és promoure la divulgació de l’edició i la lectura en català.”


Esmorzars, aperitius I berenars amb autors.

La Setmana organitza, per segon any consecutiu, converses amb autors per parlar dels seus llibres al voltant d’un petit àpat al matí, al migdia o a la tarda al Cafè de La Setmana, situat a l’avinguda de La Catedral.

Les tertúlies amb els autors estan organitzades en forma d‘esmorzars, aperitius i berenars en els que un màxim de 25 persones podran conversar amb autors com Gemma Lienas, Blanca Busquets, Marina Espasa i Stefanie Kremser, Xavier Bosch, Flavia Company i Sebastià Alzamora.
El preu de les degustacions és de 6€.

Rutes literàries a la Setmana del Llibre en Català.
Aquesta activitat és una de les novetats de la 30 edició de la Setmana del Llibre en Català del 7 al 16 de setembre a la Plaça de la Catedral de Barcelona.
Seguir les petjades dels protagonistes de novel•les L’ombra del vent, A terra les muralles o La metgessa de Barcelona serà possible gràcies a les rutes literàries proposades.

Cada un dels nou itineraris estan vinculats a un llibre i tindra una durada d’una hora i mitja que començarà i acabarà a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. En alguns casos el mateix escriptor mostrarà de primera mà als lectors espais on es desenvolupa alguna de les seves obres i en d’altres es podran descobrir curiositats, espais i llegendes.

Les Converses de La Setmana del Llibre en Català.
Les Converses són diàlegs sobre temes d’actualitat, cultura, a càrrec d’experts dels temes que es tractaran.
La periodista Mònica Terribas i Josep Maria Castellet, que parlaran Sobre l’edició en català com a motiu dels 50 anys del Grup 62, O les propostes d’Arcadi Oliveres, Ada Colau i Adrià Alemany per Fer front a la crisi; les opinions de Ricard Torquemada, Pep Riera I Joan Valls sobre el Barça de Tito Vilanova.
Francesc Torralba i Vicenç Villatoro parlaran sobre religió i Mercè Morales, Manel Risques i Jaume Sobrequés sobre la història i el Futur de l’Onze de Setembre.
Gabriel Janer Manila, Maria Pilar Perea, Isidor Marí i Joan Veny sobre La vida, obra i influència d’Antoni M. Alcover. Eva Piquer, Gemma Lienas, Jordi Amat I Rafel Vallbona conversaran Mentre fan El tast de la viblioteca.

Lluís Permanyer, Premi Trajectòria 2012.
L’escriptor, periodista, editor i cronista de la ciutat de Barcelona, Lluís Permanyer, serà guardonat amb el Premi Trajectòria, atorgat per la Comissió Organitzadora de laSetmana del Llibre en Català.
Permanyer ha publicat més d’una vuitantena de llibres, molts d’ells amb Barcelona i la seva història com a eix central, però també ha escrit sobre poetes (Sagarra, Brossa) i artistes (Miró, Tàpies, Dalí, Clavé). És considerat com a cronista de la ciutat per la seva tasca informativa a La Vanguardia, on treballa des de 1966; col•labora a mitjans com la Cadena Ser, TV3 i BTV.
El premi es lliura des de 1997 a una personalitat vinculada al món de la cultura Catalana.
L’acte de lliurament tindrà lloc el dia 13 de setembre, a les 19.30h.


L’illa dels llibres a la Setmana del llibre en Català.

Diumenge 9 de setembre   12:00 h.
Avinguda de la Catedral (Barcelona)

Els portals literaris L’illa dels llibres i Llegir en cas d’incendi han organitzat una activitat a la Setmana del Llibre en Català.
L’acte es centrarà en una conversa sobre els portals i blogs literaris i la seva importància l’hora de difondre la literatura .

La conversa ‘Els blogs i els portals literaris avui’ compatarà amb les intervencions de Jordi Milian de L’illa dels llibres, Patricia Tena de Llegir en cas d’incendi, l’escriptor i periodista Jordi Cervera , Neus Chordà de Chordà Comunicació. i Ester F Matalí de Llibresperllegir.
L’acte finalitzarà amb una trobada de portals i blocs literaris en català.