L’editorial publicarà ‘Mamut, la segona part de la trilogia iniciada amb Permagel

Eva Baltasar va ser un dels noms del 2018 i segurament que ho continuarà sent aquest any, almenys a partir de juny quan Club Editor publiqui l’esperada ‘Mamut’.

Autora de poemes i després d’haver publicat diversos poemaris, Eva Baltasar,  sorprenia a principis del 2018 amb una primera novel·la ‘Permagel’. L’obra va aconseguir lectors i bones crítiques aconseguint el Premi Llibreter al juny i el premi L’Illa dels Llibres al setembre del 2018.

Ara l’editorial Club Editor anuncia la publicació de ‘Mamut’ al juny. Sobre la nova novel·la, en una entrevista a L’Illa dels Llibres, l’autora assenyalava que ‘Seran protagonistes diferents. No té sentit continuar amb la protagonista de Permagel perquè crec que ja ha dit i suggerit tot el que havia de dir i suggerir’. Sobre la idea d’escriure una trilogia va sorgir  ‘precisament quan veia que el Permagel s’anava acabant i que jo sí que volia afegir més coses, volia abordar temes que no encaixaven amb l’argument del Permagel i que demanaven protagonistes diferents’ assegura Eva Baltasar.

Sobre que competeixen o compartiran les tres novel·les, l’autora destaca  ‘una mateixa veu de fons, la meva, que parla per boca de tres dones diferents amb vides molt allunyades les unes de les altres… o potser no tant.’’

A ‘Permagel’ , Baltasar és oferia un monòleg molt ben escrit amb una protagonista que es definia com a lesbiana, amant del sexe i els llibres, però amb uns pensaments suïcides que marquen el ritme d’una novel·la curta, directa i punyent que reivindica la feminitat i explora aspectes com la soledat o simplement la llibertat de decidir sobre el que realment, un vol fer en aquesta vida.

Sobre la novel·la, Eva Baltasar en una entrevista a L’Illa dels Llibres destacava ‘No ha estat una novel·la escrita pensant en el lector, això és evident, no hi ha gaires concessions. No hi ha present aquest sentiment d’empatitzar. Tenia ganes d’escriure el que em venia de gust i ho vaig fer, i potser per això em va sorprendre tant aquesta bona acollida’. L’autora assegura que ‘a la vida, en general, és important dedicar els teus esforços a fer allò que realment vols. Ho he fet en escriure el Permagel i n’estic contenta perquè això em dóna pau.’

Autora principalment de poesia, Baltasar assenyalava a L’Illa dels Llibres que ‘En el moment que vaig començar a escriure el Permagel, amb la poesia no en tenia prou per expressar tot el que volia i, per tant, l’escriptura va derivar de manera natural cap a la narrativa, tot i que el conjunt de la novel·la està molt amarat de poesia, per a mi és inevitable que sigui així.”
La mort i la vida una dualitat present a ‘Permagel’ que tindrà continuïtat amb dues novel·les més ‘Boulder’ i ‘Mamut’.

Eva Baltasar (1978) ha publicat set poemaris: Laia (premi Miquel de Palol 2008), Atàviques feres, Reclam, Dotze treballs, Medi Aquàtic (premi Màrius Torres 2010), Poemes d’una embarassada, Vida limitada (premi Miquel Àngel Riera 2013), Animals d’hivern (premi Gabriel Ferrater 2015), Neutre, Invertida.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here