0 Flares 0 Flares ×

‘La Trilogía de los Tres Cuerpos’ ha aconseguit captivar a lectors d’arreu del món i s’espera una gran adaptació cinematogràfica.

cixin liuLa literatura xinesa no destaca precisament per ser capdavantera en el gènere de la ciència-ficció, però gràcies a l’èxit  de Trilogía de los Tres Cuerpos de l’escriptor Cixin Liu potser  animarà a més autors a escriure aquest tipus d’històries.

Més de quatre milions d’exemplars venuts només a la Xina  i l’interès despertat per  lectors d’arreu del món, especialment en el panorama anglosaxó, i guardons com el Kelvin 505 2017 , el Locus Science Fiction Foundation 2017 o el  Premio Hugo 2015 (el guardó més important de la ciència-ficció) avalen l’èxit de Cixin Liu.

La poca producció de ciència-ficció a la Xina es deu sobretot a quest va ser un gènere prohibit des de l’any 1983 i l’autor havia de llegir d’amagat obres de Verne i en especial ‘Viatge al centre de la Terra’, l’obra que el va fer decantar-se per aquest gènere.

L’any 1991 es va aixecar la prohibició i l’autor publicaria anys més tard la novel·la ‘La era de la supernova’. Abans de iniciar la carrera com a escriptor va ser enginyer d’una central elèctrica a Yangquan, a la  provincia de Shanxi.

La trilogia arribarà al cinema i s’espera que sigui la primera gran producció xinesa dotada d’un gran pressupost sota la direcció de Panpan Zhang i interpretada por Feng Shaofeng i Zhang Jingchu. De fet l’autor en algunes entrevistes ha destacat que espera que arribi al mateix impacte que van obtindre en el seu dia obres mestres com 2001: Una odisea en el espacio o Star Wars.

Nova Libros és el segell que publica en castellà la trilogia  iniciada amb ‘El problema de los tres cuerpos’ i que el 20 de setembre arribarà a les llibreries el segon títol ‘El bosque oscuro’. No serà fins a l’any 2018 quan es publiqui la tercera i darrera part amb ‘El fin de la muerte’.

A la primera novel·la durant la Revolució Cultural xinesa un projecte militar secret envia senyals a l’espai per contactar amb extraterrestres.

A ‘El bosque oscuro’, la humanitat es troba davant d’una futura invasió alienígena. A la segona part de la trilogia, la Terra té quatre segles per defensar-se de l’inevitable: l’arribada dels Trisolaris.
Els col·laboracionistes humans poden haver estat derrotats, però els sofones permeten als extraterrestres accedir a la informació de la humanitat, deixant al descobert tota estratègia de defensa però només la ment humana segueix sent un secret.