0 Flares 0 Flares ×

‘La Trilogía de los Tres Cuerpos’ ha aconseguit captivar a lectors d’arreu del món i s’espera una gran adaptació cinematogràfica.

cixin liuLa literatura xinesa no destaca precisament per ser capdavantera en el gènere de la ciència-ficció, però gràcies a l’èxit  de Trilogía de los Tres Cuerpos de l’escriptor Cixin Liu potser  animarà a més autors a escriure aquest tipus d’històries.

Més de quatre milions d’exemplars venuts només a la Xina  i l’interès despertat per  lectors d’arreu del món, especialment en el panorama anglosaxó, i guardons com el Kelvin 505 2017 , el Locus Science Fiction Foundation 2017 o el  Premio Hugo 2015 (el guardó més important de la ciència-ficció) avalen l’èxit de Cixin Liu.

La poca producció de ciència-ficció a la Xina es deu sobretot a quest va ser un gènere prohibit des de l’any 1983 i l’autor havia de llegir d’amagat obres de Verne i en especial ‘Viatge al centre de la Terra’, l’obra que el va fer decantar-se per aquest gènere.

L’any 1991 es va aixecar la prohibició i l’autor publicaria anys més tard la novel·la ‘La era de la supernova’. Abans de iniciar la carrera com a escriptor va ser enginyer d’una central elèctrica a Yangquan, a la  provincia de Shanxi.

La trilogia arribarà al cinema i s’espera que sigui la primera gran producció xinesa dotada d’un gran pressupost sota la direcció de Panpan Zhang i interpretada por Feng Shaofeng i Zhang Jingchu. De fet l’autor en algunes entrevistes ha destacat que espera que arribi al mateix impacte que van obtindre en el seu dia obres mestres com 2001: Una odisea en el espacio o Star Wars.

Nova Libros és el segell que publica en castellà la trilogia  iniciada amb ‘El problema de los tres cuerpos’ i que el 20 de setembre arribarà a les llibreries el segon títol ‘El bosque oscuro’. No serà fins a l’any 2018 quan es publiqui la tercera i darrera part amb ‘El fin de la muerte’.

A la primera novel·la durant la Revolució Cultural xinesa un projecte militar secret envia senyals a l’espai per contactar amb extraterrestres.

A ‘El bosque oscuro’, la humanitat es troba davant d’una futura invasió alienígena. A la segona part de la trilogia, la Terra té quatre segles per defensar-se de l’inevitable: l’arribada dels Trisolaris.
Els col·laboracionistes humans poden haver estat derrotats, però els sofones permeten als extraterrestres accedir a la informació de la humanitat, deixant al descobert tota estratègia de defensa però només la ment humana segueix sent un secret.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here