Beatriz Osés amb la novel·la Soc una nou, i David Lozano amb Desconeguts, són els guanyadors de la XXVI edició del Premi Edebé de Literatura Infantil i Juvenil.

Les dues obres que seran publicades per Edebé al març tenen en comú que parlen de la solitud.

Beatriz Osés,per mitjà de l’humor i de l’absurd, ens presenta a Soc una nou una advocada que, amb un compulsiu exercici de la llei, utilitzarà els seus dots de jurista per quedar-se amb l’Omar, un nen orfe refugiat que ha aparegut a casa seva i ha conquerit tots els del seu voltant amb la seva sensibilitat i amabilitat.

La presència de l’Omar generarà un gir en la impecable trajectòria de denúncies minucioses de l’advocada, la qual se sensibilitzarà amb un tema més humà que no pas legal.

David Lozano a Desconeguts, ofereix al lector  dues línies argumentals. D’una banda, hi ha la Lara i en Gerard, dos joves que s’han conegut a la xarxa i que amb prou feines s’han vist en persona. Després de converses sobre aficions i llibres favorits, en Gerard la convida a sopar per conèixer-la en persona. Paral·lelament a la seva cita, una inspectora de policia té molts dubtes en el moment de revisar el cadàver d’un presumpte suïcida que porta a la butxaca la foto d’una suposada Lara.

En la XXVI edició s’hi han presentat 327 originals, procedents de tot l’Estat espanyol i també de diversos països de l’Amèrica Llatina: 202 obres en la modalitat Infantil i 125 en la modalitat Juvenil.

El Premi Edebé disposa d’una dotació econòmica total de 55.000 euros (30.000 € per a l’obra juvenil i 25.000 € per a l’obra infantil).

Els guanyadors de l’edició anterior van ser Ricard Ruiz Garzón, amb La Immortal, i Francisco Díaz Valladares, amb Rere l’ombra del bruixot.