A banda de Marta Orriols amb ‘Aprendre a parlar amb les plantes’, aspiraven al premi ‘Sobre la terra impura’, de Melcior Comes, i ‘La memòria de l’oracle’, de Pere Joan Martorell.

Omnium Cultural ha convocaT una nova edició del premi amb l’objectiu de reconèixer la millor obra en llengua catalana de l’any 2018.

Es tracta de la segona edició del guardó més ben dotat econòmicament a obra publicada: 20.000 euros directes per al guardonat i 5.000 euros més destinats a promoció. El Premi Òmnium Millor Novel·la neix també amb la voluntat i ambició d’igualar-se a altres premis similars de la literatura mundial, com el Premi Goncourt francès o l’anglès Booker.

El jurat del guardó és independent i ha estat format per  Rosa Cabré, Maria Dasca, Carme Gregori, Oriol Izquierdo i Xavier Pla.  A banda de Marta Orriols amb Aprendre a parlar amb les plantes, aspiraven al premi Sobre la terra impura, de Melcior Comes, i La memòria de l’oracle, de Pere Joan Martorell.

En la primera edició el guardó va recaure en Raül Garrigasait per Els estranys.

Aprendre a parlar amb les plantes’ 
Marta Orriols
Edicions del Periscopi /Lumen
Després de debutar el llibre de relats ‘Anatomia de les distàncies curtes’, l’any 2016. Marta Orriols publica la primera novel·la ‘‘Aprendre a parlar amb les plantes’ on narra el procés de dol de Paula Cid, després de la mort sobtada de la seva parella, en Mauro a conseqüència d’un accident de trànsit. Poques hores abans de morir li confessava la seva intenció de deixar-la per a una altra dona.
A partir d’aquest moment la Paula es submergirà en ella mateixa i  emprèn un camí que l’endinsarà en la ràbia, la por, el desig i la reconstrucció personal, i despertarà el seu instint de supervivència. Desorientada, s’haurà d’enfrontar fins i tot a ella mateixa per superar la difícil situació.

Omnium Cultural lliura el premi a la millor novel·la de l’any publicada en català amb l’objectiu de prestigiar la literatura catalana dins i fora del propi àmbit cultural, tot creant un cànon de les millors novel·les i fomentant-ne les traduccions. De l’altra, el guardó busca incrementar els lectors de narrativa en llengua catalana.

LLEGEIX LA CRÍTICA DE LA NOVEL·LA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here