0 Flares 0 Flares ×

Maite Carranza ha guanyat la XXXII edició del premi de literatura infantil El Vaixell de Vapor, dotat amb 15.000 euros, amb l’obra La pel·lícula de la vida i Anna Manso el Gran Angular per la novel·la juvenil Allò de l’avi.

maite-carranza-i-anna-mansoEl jurat format per ha destacat de l’obra ‘Allò de l’avi d’Anna Manso com ‘una novel·la en la qual es reflecteix molt bé la reacció d’un adolescent davant la caiguda del mite del seu avi i en descobrir la hipocresia de la societat’.
Per la seva banda Anna Manso  ha declarat que ‘Després de “Guanyar, de nou, el Premi Gran Angular i fer-ho amb aquesta novel·la, té una gran càrrega simbòlica per a mi. El vaig guanyar el juny de l’any 2008, tres mesos més tard queia Lehman Brothers i el nostre món canviava de forma radical. Igual que el món del Salva, el protagonista, quan passa allò de l’avi, nosaltres sabem que som a una altra era. I de la mateixa manera que el Salva, el protagonista d’Allò de l’avi, hem perdut la poca innocència que teníem.”

Maite Carranza, autora de Frena, Càndida, frena! i  Paraules emmetzinades entre moltes altre sobres ha rebut el Vaixell de Vapor de literatura infantil per l’obra La pel·lícula de la vida.
Carranza ofereix una història sobre la crisi i la pobresa infantil protagonitzada per una família de classe mitjana que cau en la indigència i descobreix la dificultat de viure

L’autora ha declarat en roda de premsa que “La pobresa infantil és una de les realitats més dramàtiques i esfereïdores del nostre primer món suposadament civilitzat. Com viuen aquesta situació els nens i nenes  com l’Olívia i el Tim que abans vivien a l’eixample en un pis petit i bufó? Què senten en adonar-se que la companyia elèctrica els talla el llum, que el gas els talla la calefacció, que a la comunitat de veïns els demanen els rebuts pendents, que no poden comprar menjar al supermercat i que un dia venen uns policies i els fan fora del seu pis?”.

Les dues obres es publicaran a l’editorial Cruïlla.