0 Flares 0 Flares ×

La cerimònia de lliurament dels Premis Gaudí es donaran a conèixer el pròxim 28 de gener en una gala en l’Auditori del Fòrum, a Barcelona, que estarà presentada per l’actor David Verdaguer.

La pel·lícula ‘Incerta Glòria’, dirigida per Agustí Villaronga, encapçala les nominacions als X Premis Gaudí amb 16 candidatures.

L’adaptació de la novel·la de Joan Sales es va estrenat el mes de març i compta amb un repartiment format per joves actors com Marcel Borràs, Oriol Pla, Bruna Cusí i Núria Prims amb veterans actors com Fernando Esteso, Juan Diego, Terele Pávez i Luis Gavasa.

Malgrat ambientar-se en la guerra civil espanyola, el director mallorquí ha volgut allunyar-se del paisatge bèl·lic i s’ha decantat per la part emocional de la novel·la donant el protagonisme al personatge de la Carlana (Núria Prims). El director de cinema assegurava en la presentació de la pel·lícula a principis del 2017,  que es tracta d’un personatge important ‘però no sé per quina raó a la novel·la sembla que tingui més importància altres personatges però en realitat, si parlem de la part emocional qui realment mou els fils és la Carlana’.

Agustí Villaronga assegurava que ‘Tant la pel·lícula com la novel·la s’ajuden mútuament i molts joves s’han interessat per ella’ però que sobretot ‘la novel·la compta amb una gran base per fer una pel·lícula’.

La segona pel·lícula amb més nominacions és ‘Estiu 1993’, de Carla Simón, amb 14, que ha aconseguit un èxit de crítica i de públic durant tot aquest any.

Isabel Coixet acumula 12 nominacions amb l’adaptació de ‘La libreria’, una novel·la de Penelope Fitzgerald publicada l’any 1978 però que l’editorial Impedimenta publicaria la traducció en castellà l’any 2010.

La novel·la va ser finalista del pretigiós premi Man Booker l’any 1978.

Ambientada en una tranquil·la ciutat anglesa dels anys 50, La llibreria narra la la història de Florence Green, una dona alegre decidida a dur a terme el somni que ella i el seu difunt marit van concebre des que es van conèixer: obrir una llibreria en Hardborourgh, un tranquil poble anglès, allunyat de les revolucions socials i sexuals que tenien lloc en els llunyans grans centres urbans.

Isabel Coixet ha destacat que “Vaig llegir la novel·la de Penelope Fitzgerald, fa gairebé deu anys, durant un estiu particularment fred a les Illes Britàniques’’. La lectura del llibre va ser una veritable revelació per a mi: em vaig sentir completament transportada a 1959 i realment creia que era, en certa manera, la ingènua, dolça i idealista Florence Green’’. Sobre el personatge protagonista assegura ‘’Em sento profundament connectada amb aquest personatge, d’una manera que mai he sentit amb els protagonistes de les meves altres pel·lícules”.

La quarta pel·lícula amb més nominacions és ‘Tierra Firme’, de Carlos Marqués-Marcet, 11 candidatures.

La cerimònia de lliurament dels Premis Gaudí es donaran a conèixer el pròxim 28 de gener en una gala en l’Auditori del Fòrum, a Barcelona, que estarà presentada per l’actor David Verdaguer.